استفاده روزانه از پودر لباسشویی صدف علیرغم نام “پودر صابون”، آن یک سورفکتانت مصنوعی مانند مواد شوینده (از نفت) دارد و بسیار شبیه به آن است تا صابونی که از طریق واکنش صابونی سازی به دست می آید.
پودر صابون علاوه بر خاصیت سورفکتانت که در صابون ها و شوینده ها رایج است، دارای عوامل جدا کننده و کیل کننده نیز می باشد (بیشتر را اینجا ببینید).
این ترکیبات یونهای کلسیم و منیزیم موجود در آب را حذف میکنند و میتوانند عملکرد صابون را کاهش دهند، برای این منظور میتوان از انواع مختلفی از مواد مانند فسفاتها استفاده کرد.
این ترکیبات علیرغم افزایش کارایی، کاهش قیمت تمام شده محصول نهایی و غیر سمی بودن، مشکلات متعددی را برای محیط زیست ایجاد می کنند. یکی از آنها اوتروفیکاسیون است که منابع آب و حیات آبزیان را به خطر می اندازد.
در نتیجه اولین قوانین در مورد این موضوع پدیدار شد.
در برزیل، شورای ملی محیط زیست (کوناما) با هدف کاهش و احتمالاً حذف استفاده از فسفات در مواد شوینده و صابون های پودری، قطعنامه 359/05 کوناما را ایجاد کرد که مقررات محتوای فسفر را برای استفاده در بازار ملی فراهم می کند. .
پودر لباسشویی علاوه بر مواد جذب کننده و کیلیت کننده، دارای افزودنی هایی برای مقاصد مختلف است. در بیشتر موارد از مواد افزودنی برای از بین بردن لکه از روی لباس استفاده می شود.
این عوامل می توانند با اکسیداسیون، احیا یا عمل آنزیمی عمل کنند.
در این میان، بیشترین استفاده در فرمول های خاص با خاصیت سفید کنندگی، سدیم پربورات است که در محلول آبی، پراکسید هیدروژن، یک عامل اکسید کننده قوی، فراهم می کند. سایر پاک کننده های لکه آنزیم ها هستند.
آنها پروتئین هایی هستند که به عنوان کاتالیزور در واکنش های بیوشیمیایی عمل می کنند، ساختارهای مولکولی پیچیده را به ساختارهای ساده تر تجزیه می کنند و حذف آنها را از لباس تسهیل می کنند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.