ارزش کلسترول در خون بزرگترین عامل خطر در بیماری عروق کرونر است. ثابت شده است که در رژیم غذایی که پروتئین حیوانی با پروتئین سویا بسته ای (47 گرم در روز) جایگزین می شود، 9 درصد کلسترول کل پلاسما، 13 درصد LDL-C و 11 درصد تری گلیسیرید کاهش می یابد.
اگر مکانیسم تعیین این اثرات مطالعه شود، ما در مورد مسئولیت برخی از اجزای موجود در سویا صحبت می کنیم. نشان داده شده است که در مطالعاتی که در آن مخلوطی از آمینواسیدهای سویا دو برابر می شود، این اثرات ایجاد نمی شود.
با این حال، اگر پروتئین سویا همراه با ایزوفلاون ها تجویز شود، برعکس اتفاق می افتد. بنابراین، ایزوفلاون ها مسئول تغییرات در پروفایل لیپیدی هستند.
از سوی دیگر، تأیید شده است که فیتواستروژن ها به دلیل فعالیت ضد پلاکتی خود می توانند در محافظت از قلب و عروق عمل کنند.
در نهایت مشخص شده است که ایزوفلاون های سویا و به ویژه جنیستئین و دایدسین از تشکیل رادیکال های آزاد، پراکسید هیدروژن و آنیون های سوپراکسید جلوگیری می کنند. اثر آنتی اکسیدانی روی cLDL از تصلب شرایین جلوگیری می کند.
پوکی استخوان یک وضعیت بالینی است که در آن تراکم استخوان کاهش می یابد. احتمال شکستگی به خصوص در مهره ها، لگن و ساعد افزایش می یابد.
از نظر اپیدمیولوژیک نشان داده شده است که زنان آسیایی میزان پایینی از شکستگی لگن دارند. اما در غرب، پوکی استخوان یکی از بزرگترین مشکلات سلامتی است.
اثر مطلوب ایزوفلاون ها بر تحلیل و تراکم استخوان در ستون فقرات کمری در زنان یائسه و یائسه تایید شده است.
این اثرات عمدتاً به دلیل افزایش تولید استخوان است. با این حال، فیتواستروژنها ثابت کردهاند که فقط بهعنوان پیشگیرانه مؤثر هستند، آنها نمیتوانند استئوپنی از قبل ایجاد شده را معکوس کنند.
از سوی دیگر، پروتئین سویا می تواند به حفظ کلسیم کمک کند، زیرا باعث کاهش دفع آن در ادرار می شود. این به دلیل محتوای کم اسید آمینه سولفور است.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.